Marilyn Monroe op de Bank: In de Geest en het Leven van Marilyn Monroe (Dutch Edition) por Alma Bond

April 7, 2020

Marilyn Monroe op de Bank: In de Geest en het Leven van Marilyn Monroe  (Dutch Edition) por Alma Bond
Titulo del libro : Marilyn Monroe op de Bank: In de Geest en het Leven van Marilyn Monroe (Dutch Edition)
Fecha de lanzamiento : October 1, 2017
Autor : Alma Bond

Marilyn Monroe op de Bank: In de Geest en het Leven van Marilyn Monroe (Dutch Edition) de Alma Bond está disponible para descargar en formato PDF y EPUB. Aquí puedes acceder a millones de libros. Todos los libros disponibles para leer en línea y descargar sin necesidad de pagar más.

Alma Bond con Marilyn Monroe op de Bank: In de Geest en het Leven van Marilyn Monroe (Dutch Edition)

Er is veel geschreven, gerucht, verteld en verteld over Marilyn Monroe, maar het meest ongebruikelijke en opmerkelijke feit over haar is dit: ook in haar films leek ze louter lichtgevend te zijn - omringd door een gloed, zoals een vuurvlieg in het donker.

Zelfs Laurence Olivier, die met Marilyn in de 1957 film The Prince en The Showgirl costarred, zag het. Hoewel hij zich intense lijkt op haar, moest hij toegeven dat ze in haar hele scène het scherm oplicht.

Maar zo mooi als het kan zijn, kan de helderheid een soort camouflage zijn. Het kan de waarheid onderaan verbergen.

Wat was Marilyn precies in de atmosfeer die haar omringde? Haar schoonheid was zeker prachtig, schitterend - verblindend, zelfs - maar wat heeft het verstopt?

Marilyn, meer briljant dan veel begrepen, wist het verschil goed tussen het kijken naar het licht en het kijken naar de gloed. Mannen zien me niet, zei ze. Ze leggen hun ogen op me.

De psychoanalist en de langdurige vrouw's biograaf, Dr. Alma Bond, beschrijven in detail een jarenlange strekking in de late jaren 1950 en begin 1960, toen Marilyn, een uitermate fragiele figuur, analyseert op de bank van Manhattan psychoanalist Dr. Darcy Dale en, Volgend haar terugkeer naar Hollywood komt overeen met haar.

Briljant, onderhoudend en bewegend, Marilyn Monroe: Op de bank toont gewoon wat lag onder de uitstraling van Marilyn. Dr. Dale, een fictieve stand-in voor de auteur, dr. Bond, ziet Marilyn Monroe zo weinig als ooit, zowel binnen als buiten, en verzorgt die inzichten voor lezers. Het is onmogelijk om iemand te voorstellen die een beter, vollediger, intiem en onvergetelijk begrip van deze opmerkelijke, iconische en zelfs cruciale figuur in film- en seksuele geschiedenis biedt.

Beoordeling
Als iemand ooit gezegd kon worden om de gedachten van de doden te lezen, moet het Dr. Alma Bond zijn. Ze is weer in de ziel en de geest van een tragische heldin, deze keer Marilyn Monroe, gekomen. Zoals Bond haar ziet, was Marilyn een behoeftig kind, een intelligente vrouw, een gedreven acteur en een sekspoot die alles in één uitmunt, waarbij ze haar krachten zo nodig aanraden. We weten allemaal dat het verhaal niet goed eindigt, maar in de bekwame handen van Bond hebben we een grondiger inzicht in de duivels die Marilyn aandoen op haar zelfvernietigende seksuele en verslavend gedrag. Het boek is goed geschreven, bijna alles uit Marilyn's standpunt. Vijftig jaar zijn sinds haar dood gegaan, en zij blijft nog steeds een onvergetelijk, iconisch teken van haar tijden. Bond captures dat met finesse, stijl en ongelooflijk detail. - Schrijft Wereld Recensies (Ann Beardsley)

Er zijn veel boeken geschreven over Marilyn Monroe, maar Marilyn Monroe op de Bank geeft inzichten voor de actrice die talent boven haar lichtgevende schoonheid had en toch ondanks haar roem zo broos bleef. Dr. Bond concentreert zich op haar leven uit de jaren vijftig en zestig, een tijd waarin ze de hulp van een psychoanalyst van Manhattan probeerde te behandelen. Het is een verlichtend boek op manieren die andere schrijvers hebben geprobeerd te bereiken maar vaak gemist. --Bookviews (Alan Caruba)

Alma H. Bond heeft haar ervaringen en vaardigheden als psychoanalyticus voor meer dan dertig jaar gebruikt, in combinatie met haar enorme onderzoek, door de stem van een fictieve Manhattan psychoanalist, dr. Darcey Dale, een unieke en opvallende foto van Marilyn. . . Bond omvat veel waarvan bekend is aan haar onderwerp, maar haar benadering laat de lezers beter inzicht in dit Hollywood-icoon. . . Bond's Marilyn Monroe on the Couch is een verrassende verkenning van een gemartelde en onrustige actrice die ons vandaag nog meer vragen geeft dan antwoorden. - Norm Goldman, Publisher, Bookpleasures.com